Blog

Lokale kunstenaars tonen werk in het klooster van Ootmarsum

Aankomend weekend vindt de zogenaamde KloosterExpositie plaats tijdens het jaarlijkse Kunst in Ootmarsum evenement. De KloosterExpositie vindt voor de eerste keer plaats en moet ervoor zorgen dat lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen.

‘Artistieke gloed in het klooster’

De organisatie nodigt iedereen uit om de lokale kunst te komen ontdekken in het oude klooster. De muren hangen het hele weekend vol met schilderijen en de Kapel is tijdelijk omgetoverd tot expositieruimte waar ruimtelijke kunst tot haar recht kan komen.

Lokale kunstenaars zoals Hans Breuer (beeldhouwerk), Joka Boeke (keramiek) en Esther Janssen (schilderijen) wisselen elkaar of om bezoekers het verhaal achter hun kunst te vertellen. Daarnaast zullen er diverse kunstenaars van schilderacademie “Le Pinceau” aanwezig zijn om het publiek meer achtergrond informatie te geven.

Kunstenaar Paul Eertman

Kunstenaar Paul Eertman

Het idee achter de KloosterExpositie is om mensen te inspireren en kunst in een ietwat unieke omgeving te laten bewonderen.

Men hoopt hierdoor dat bezoekers inspiratie op kunnen doen en zo thuis zelf aan de slag gaan met kunst. Zo kunnen schilderijen die aan de muren in het klooster hangen bijvoorbeeld als inspiratie gebruikt worden bij het opfleuren van de eigen woonkamer met een schilderij of twee.

De KloosterExpositie is het gehele weekend van 10 uur ‘s ochtends tot 18 uur ‘s avonds te bewonderen in het klooster van Ootmarsum!

Tags: , ,

No comments yet.

Laat een reactie achter

Remember to play nicely folks, nobody likes a troll.