Blog

Lievelingsschilderijen Hitler gevonden in Tsjechisch klooster

schilderij hitlerIn een Tsjechisch klooster zijn zeven schilderijen gevonden die in het bezig waren van Adolf Hitler. De Tsjechische historicus Jiri Kuchar ondekte de kunstcollectie in de plaats Doksany. Het bekendste werk is het enorme doek ‘Herinneringen uit Stalingrad’, waarop een foto van gewonde Duitse soldaten in een loopgraaf geschilderd zijn op het canvas.

De wereldberoemde Slag om Stalingrad was een groot drama voor de nazi’s, maar desondanks was het werk een van de lievelingswerken van de voormalige Duitse dictator. Volgens vinder Kuchar werden de werken na de oorlog door Amerikaanse troepen in beslag genomen. Zij zouden de schilderijen naar een opslag voor gestolen kunst hebben gebracht, waarna de collectie van zestien schilderijen spoorloos verdween.

Het klooster beweert geen idee te hebben van hoe er zeven van deze kunstwerken er terecht zijn gekomen. De andere negen zijn nog steeds spoorloos. Kuchar houdt zich bezig met verschillende soorten fotografie, zoals portet- en landschapfotografie. Veel van zijn werk gaat zitten in het fotograferen van (zwangere) vrouwen, families en kinderen. Deze populaire shoots kosten bij de Tsjechische fotograaf slechts 500 kronen, wat gelijk staat aan twintig euro. Een schijntje van de waarde van de schilderijen die hij vond.

Tags: , ,

No comments yet.

Laat een reactie achter

Remember to play nicely folks, nobody likes a troll.