Blog

Leegstaand klooster te Rotterdam trekt interesse van 25 partijen

klooster

De oude woon -en werkplek van de Broeders van Maastricht staat sinds enige tijd te koop. Het oude kloostergebouw (Regina Pacis) met 39 slaapkamers, een eigen kapel en een grote binnentuin heeft in de afgelopen dagen al van 25 partijen de aandacht weten te trekken.

Het bestemmingsplan is belangrijk

Makelaar Mickey Bosschert laat weten dat het waarschijnlijk niet lang zal duren voordat het pand verkocht gaat worden. Met 25 geïnteresseerde partijen is het afwachten wie het hoogste bod en het beste bestemmingsplan weet te presenteren.

Zo zijn er momenteel partijen die het religieuze aspect van het gebouw graag willen behouden terwijl er ook partijen tussen zitten die er een studentenhotel van willen maken. Uieindelijk beslissen de Broeder zelf wie er in het pand terecht komen. Daarbij wordt gekeken naar het prijskaartje maar vooral naar het bestemmingsplan, aldus Bosschert.

Oude relikwieën

Momenteel wordt het klooster tijdelijk bewoond door Wendy van der Ham die regelmatig nog oude relikwieën tevoorschijn weet te halen. Hierbij gaat het vooral om oude kruizen en schilderijen die al jarenlang in het klooster hangen maar die niemand meer echt ziet of gebruikt.

Daarnaast hebben de Broeders ook een authentieke kelder achtergelaten waar nog te zien is hoe er voorheen uit oude sigarendoosjes lijstjes voor schilderijen werden gemaakt.

Tags: ,

No comments yet.

Laat een reactie achter

Remember to play nicely folks, nobody likes a troll.