Blog

Frans klooster te Sittard wordt mogelijk overgenomen door Chinese investeerder

De gemeente Sittard-Geleen is al een tijd in onderhandeling met een grote Chinese investeerder over een nieuwe bestemming voor het oude kloostergebouw in Sittard wat voorheen werd gebruikt als ziekenhuis.

Interesse van Yagui Chen

Als eigenaar en aandeelhouder van investeringsmaatschappij Shanghai Ao Yuan De Shang Ye Tou Zi you xian gongsi wil Chen het voormalige kloostergebouw omtoveren tot een cultureel gezondheidscentrum dat te werk gaat op basis van een eeuwenoude Chinese gezondheidsleer.

Het gebouw staat volgen de gemeente al jarenlang leeg is in 2012 voor 5 miljoen euro opgekocht door de gemeente. Dit werd destijds gedaan als onderdeel van een reddingsplan om het Orbis Medisch Centrum uit financieel noodweer te halen.

Yagui Chen blijkt dusdanig veel interesse – en een groot vermogen – te hebben dat de partijen van de gemeente Sittard er vrijwel zeker van zijn dat het nieuwe bestemmingsplan een succes kan worden.

kapel

‘Feng Shui’

Wethouder Pieter Meekels laat weten dat het geen toeval is dat Chen zijn oog op het voormalige klooster in Sittard heeft laten vallen. Volgens hem woont er namelijk een zakenrelatie van Yagui Chen in Sittard die hem tipte over het leegstaande klooster.

Vervolgens hebben een reeks aan Feng Shui meesters het gebouw en de locatie beoordeeld op de eisen die vanuit de eeuwenoude Oosterse leer zijn gesteld. Zowel het gebouw als de locatie bleken uiteindelijk prima te voldoen aan alle eisen.

kloostergang

Tags: , ,

No comments yet.

Laat een reactie achter

Remember to play nicely folks, nobody likes a troll.